Pastor raspisao pokrajinske izbore za 21. jun

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICBrojanje glasova posle predsedničkih izbora
Brojanje glasova posle predsedničkih izbora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je izmenu odluke o izboru za poslanike u Skupštini Vojvodine, a nov datum pokrajinskih izbora je 21. jun.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, Pastor je Odluku potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, prenosi B92.

Pastor je ponovio da će pokrajinski izbori biti održani po proporcionalnom izbornom sistemu, što znači da će 120 poslanika biti birano u jednoj izbornoj jedinici.

Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna 2020. godine iskoristite svoje građansko pravo, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Pastor je pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala