„Pad noćnog sokola“ otkriva nove detalje obaranja još jedne američke letelice

Pratite nas
O obaranju „nevidljivog“ F-117A ispričano je nebrojeno priča, a mi razgovaramo sa autorom knjige „Pad noćnog sokola“, pukovnikom Vojske Srbije Slavišom Golubovićem, koji je bio učesnik dešavanja u kojima se njegova jedinica proslavila.
INTERVJU SLAVIŠA GOLUBOVIĆ

Naš gost je 1999. godine bio pripadnik 250. raketne brigade, njenog trećeg diviziona PVO koji je učestvovao u odbrani Beograda. Ta brigada je nakon agresije odlikovana Ordenom narodnog heroja. Knjigu je izdao Medija centar “Odbrana“, a nedavno je publikovana i na ruskom jeziku.

Pukovnika Golubovića ćemo pitati zašto je svedočenje oko 40 ljudi i knjizi bilo neophodno? Kako su se on i njegove kolege osećale kada su shvatili da su oborili „nevidljivog”? Treći raketni divizion je osim obaranja F-117A učestvovao u obaranju još dve letelice, od kojih mu je samo jedna priznata, rušenje F-16, da li u knjizi otkriva i dokaze o rušenju aviona „B2“, ponosa lovačko-bombarderske avijacije SAD? Pukovnik Golubović će nam otkriti da li se i danas druži sa kolegama iz trećeg diviziona kako i kakve naslednike ostavljaju za sobom?

Emisiju slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem jutjub kanalu. Urednik i voditelj je Nataša Milosavljević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala