Ruski mornari razvili Zastavu pobede na Arktiku /video/

© Sputnik / Sergey Eshenko / Uđi u bazu fotografijaNosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Severomorsku
Nosač aviona Admiral Kuznjecov u Severomorsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mornari ruske Severne flote razvili su kopiju Zastave pobede na Arktiku u čast obeležavanja 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, prenosi televizija „Zvezda“.

Pripadnici ruske ratne mornarice svečano su razvili kopiju Zastave pobede na rtu Ališ u Severomorsku tokom još jednog pohoda duž Severnog morskog puta.

Ceremoniji je prisustvovao zamenik komandanta Severne flote, viceadmiral Oleg Golubjov, a odluku o održavanju akcije doneo je komandant flote, viceadmiral Aleksandar Moisejev.

U čast obeležavanja Dana pobede, jutros u devet časova na svim brodovima i podmornicama Severne flote svečano su razvijene državne i pomorske zastave, kao i signalne zastave, koje posada razvija tokom praznika.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala