Reper Timati ogorčen objavom Bele kuće: „Podigli ste svoju zastavu iznad Rajhstaga, najbolji ste“

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaRuski reper Timati
Ruski reper Timati - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reper Timur Junusov, poznatiji kao Timati, izrevoltiran je činjenicom da administracija američkog predsednika Donalda Trampa uopšte nije pomenula ulogu koju je Sovjetski Savez odigrao u ishodu Drugog svetskog rata, već je pobednicima nad nacizmom nazvala samo SAD i Veliku Britaniju.

Naime, na Instagram nalogu Bele kuće objavljen je video povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu u kojem su pobednicima nad nacizmom nazvane samo Amerika i Velika Britanija, dok se uloga Sovjetskog Saveza ne pominje.

„Američki duh će uvek pobediti. Na kraju, to je ono što se desi“, navodi se u videu uz kadrove predsednika Donalda Trampa koji sa suprugom Melanijom polaže venac na spomenik žrtvama Drugog svetskog rata.

Reper je pozvao korisnike društvene mreže da otvoreno izraze svoje mišljenje o stavu koji su SAD zauzele ispod te objave.

„Svi su se pretvarali da nismo primetili to (objavu), ali nećemo dopustiti da im prođe tek tako. Moj predlog je krajnje jednostavan: prelazimo na Instagram nalog Bele kuće i iskazujemo svoje mišljenje u komentarima. Srećan praznik svima!“, napisao je on.

Sam reper je već odgovorio na objavu administracije američkog lidera.

„Bravo. Pobedili ste u Drugom svetskom ratu, odbranili Peterburg koji je bio u blokadi, prošli Staljingradsku bitku i postavili svoju zastavu iznad Rajhstaga. Momci, najbolji ste“, sarkastično je rekao Timati.

Korisnici društvene mreže podržali su inicijativu repera i već ostavili komentare ispod objave Bele kuće.

„Mi smo kao pustili da im tek tako prođe. Bezobrazluk“, napisao je eirene_n.

„Timure, uz vas sam u ovome!, odgovorio je ivan_tes17.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala