Požar u bolnici u Moskvi, jedna osoba poginula

CC0 / Pixabay / Požar
Požar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na severu Moskve izbio je požar u zgradi gradske kliničke bolnice, još uvek se utvrđuje kolika je površina zahvaćena njime, a  jedna osoba je poginula, izjavio je predstavnik hitnih službi u prestonici.

„Stigla je informacija o požaru u prizemlju šestospratne zgrade Gradske kliničke bolnice br. 50“, izjavio je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, radi se o ozbiljnom požaru. Osoblje bolnice premešta pacijente u susednu zgradu. Za sada je poznato da je evakuisano oko 300 osoba.

Navodi se da je požar je izbio u sobi za reanimaciju, odakle je spašeno pet osoba.

Prema saopštenju Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda, ugašeno je žarište požara u 21:05 časova po moskovskom vremenu. Na licu mestu rade vatrogasne jedinice.

U bolnici u kojoj je izbio požar leče se, između ostalog, i pacijenti oboleli od virusa korona.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je da će svi evakuisani pacijenti biti prevezeni u druge medicinske ustanove.

„U jednoj od soba na prizemlju Gradske kliničke bolnice dogodio se požar, koji je operativno ugašen. Nažalost, ima žrtava. Prema preliminarnim podacima, jedan od pacijenata je preminuo“, napisao je Sobjanjin na svom Tviter nalogu.

​On je obećao je da će uzroci tragedije biti temeljno istraženi, i tom prilikom izjavio je saučešće porodici stradalog pacijenta.

Moskovsko tužilaštvo će proceniti poštovanje mera zaštite od požara u bolnici i proveriće postupke regulatornih organa.

„Organizovana je provera poštovanja zakonom propisanih mera u vezi sa požarom u jednoj od glavnih bolnica u prestonici. Tokom provere biće izvršena procena postupaka odgovornih lica kada je reč o bezbednosti od požara u objektu“, navodi se u saopštenju moskovskog tužilaštva.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala