Najviše eksperimenata do sada: Američki misteriozni svemirski avion opet leti u orbitu /video/

© AP PhotoOrbitalni avion X-37B
Orbitalni avion X-37B - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki misteriozni svemirski avion H-37V ponovo će sredinom maja poleteti u orbitu i izvešće najveći broj eksperimenata do sada.

Američke vazduhoplovne snage obično ne objavljuju informacije o ovom misterioznom svemirskom avionu, ali ovog puta su naveli neke od njegovih zadataka, piše „Intresting indžiniring“.

Avion će učestvovati u brojnim eksperimentima, najvećem broju do sada kada se radi o ovoj letelici i njenim dosadašnjim letovima, a predviđena su i dva eksperimenta NASA.

Barbara Beret, zvaničnica američkog vazduhoplovstva, rekla je da će u novoj misiji biti maksimalno iskorištene jedinstvene mogućnosti aviona X-37V.

Kako je objasnila, zahvaljujući ovom letu, biće ispitane reakcije određenih važnih materijala na uslove u svemiru, proučavaće se efekti svemirskog zračenja a seme, dok jedan eksperiment podrazumeva pretvaranje solarne energije u energiju mikrotalasne radiofrekvencije, a potom prenošenje te energije na Zemlju.

Avion će biti lansiran iz Kejp Kanaverala na Floridi 16. maja.

Ovaj avion, koji je prvi put lansiran u orbitu 2010. godine, do sada je obavio pet misija i u orbiti proveo 2.865 dana. Rekordna misija je trajala 780 dana, a završena je u oktobru prošle godine.

Misije ovog aviona uglavnom su tajne i najčešće se koristi za testove vojne svemirske tehnologije povezane s nadzornim satelitima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala