Kosačov o falsifikovanju istorije: Laž obiđe pola sveta pre nego što istina obuje čizme

© Sputnik / Dejan SimićKonstantin Kosačov
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Falsifikovanje istorije kao deo političkog projekta će se nastaviti ukoliko političari ne udruže snage kako bi se suprotstavili tome, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Govoreći o čestim pokušajima revidiranja istorije, ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas i direktor instituta za savremenu istoriju Andres Viršing u zajedničkom članku za magazin "Špigel" nazvali su nacional-socijalistički režim Trećeg rajha jedinim krivcem za pokretanje Drugog svetskog rata.

„Izjava (Hajka Masa) je, nesumnjivo, veoma odgovorna i blagovremena. Hvala ministru i njegovim kolegama. Međutim, on je, nažalost, rekao ono što, svakako, dobro zna svaki pošten istoričar i političar. Njegova izjava nije novost, već istorijska činjenica“, rekao je Kosačov.

On je dodao da falsifikatori istorije upravo takve istorijske činjenice svesno i cinično zanemaruju. 

„Radi se o političkom projektu, i, nažalost, on će se nastaviti ukoliko se ne ujedine političari poput nemačkog ministra i njegovih istomišljenika na Zapadu. Kako je govorio (bivši britanski premijer Vinston) Čerčil: 'Laž obiđe pola sveta pre nego što istina obuje svoje čizme'“, istakao je Kosačov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala