Ja ću šetati, a građani kako hoće: Crnogorski poslanik saslušan u policiji /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović
Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorski opozicioni poslanik Goran Danilović dao je izjavu u policiji zbog najave organizovanja javnog okupljanja. Danilović je izjavio da ne organizuje nikakvo okupljanje, te da će on „šetati, a građani kako hoće“ i da će u slučaju da još neko bude šetao u isto vreme kad i on, držati fizičku distancu zbog mera u borbi protiv virusa korona.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović dao je izjavu u Centru bezbednosti Podgorica nakon što mu je uručen poziv zbog najave organizovanja javnog okupljanja, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore, a prenose podgoričke „Vijesti“.

Danilović je kazao da protestuje što je dobio poziv kao organizator javnog okupljanja, jer „nažalost nije organizator, a voleo bi da su redovne prilike da to može biti“.

„U video zapisu sam obavestio javnost da ću sutra uveče šetati ulicama grada u kojem sam rođen u dozvoljeno vreme, da ću šetnju početi u 20 sati sa trotoara pored Hrama Hristovog Vaskrsenja i nakon 60 minuta otprilike završiti u blizini istog mesta. Jasno sam kazao da koristim svoje pravo da šetam u vreme kada je to dopušteno svakom građaninu, da ću poštovati pravila i svojom tišinom izraziti protest zbog neustavnih ograničenja ljudskih prava i sloboda građanima pojedincima od strane Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti i Vlade Crne Gore. Nikoga nisam pozvao da mi se pridruži, ali s obzirom da je u tom trenutku šetnja gradom dozvoljena, da od onih koji eventualno budu šetali u istom pravcu kao i ja, držati propisanu distancu“, kazao je Danilović.

Litija u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
Najveći građanski protesti u Evropi nastavljaju se čim prođe virus /video/

On je saopštio da „već duže od 25 godina pripada jednoj školi peripatetičara što ga obavezuje da svaki dozvoljeni i slobodan trenutak iskoristi za fizički pokret i duhovno okrepljenje“.

„Napominjem na kraju da bih s ponosom organizovao veliku protestnu šetnju, pa i protestni skup zbog kršenja ustavnih i zakonskih normi od strane Vlade, ali da nažalost zbog ograničenja mera, odnosno do njihovog prestanka to ne mogu učiniti“, kazao je Danilović.

Napomenuo je da ne može znati koliko će ljudi šetati u tišini sutra uveče od 20 sati i ćuteći deliti njegovu zabrinutost.

„Ja ću da šetam, jer na to imam pravo po zakonu, a ostali građani kako god hoće“, zaključio je Danilović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala