Dodik: Ovaj 21. vek treba da bude vek srpskog ujedinjenja

© Borislav ZdrinjaMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da 21. vek treba da bude vek ujedinjenja srpskog naroda, koji je u prošlosti u kontinuitetu bio izložen stradanjima.

Dodik je u Banjaluci, na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom, rekao da je Srbima svojstveno obeležavanje slobode, za koju su ginuli mnogi srpski preci i savremenici, prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, Dan pobede nad fašizmom je veliki dan za čovečanstvo i civilizaciju, koja se u Drugom svetskom ratu izborila da sačuva osnovne vrednosti humanizma, jednakosti i slobode, za koju je srpski narod dao nemerljivu žrtvu.

Dodik je istakao da su te vrednosti sačuvane zahvaljujući sovjetskom narodu, kao i narodima Jugoslavije, pre svega srpskom, bez čijih žrtava danas ne bi bilo moguće slaviti slobodu Evrope.

„Činjenica je da su ustanak protiv fašista na prostoru bivše Jugoslavije digli Srbi, na svim mestima gde su živeli, od Hrvatske, Bosne, Srbije...“, rekao je Dodik.

On je podsetio da je srpski narod masovno stradao u 20. veku, od Prvog i Drugog svetskog rata preko ratova tokom raspada bivše Jugoslavije.

Pročitajte još: 

Srbija obeležava Dan pobede: Položeni venci na Spomenik oslobodiocima Beograda /video/

Dačić: Žrtve Drugog svetskog rata se nipošto ne smeju relativizovati

Hor Aleksandrov i Bajaga zajedno otpevali „Dan pobede“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala