Belorusija održala paradu uprkos koroni: Lukašenko poručio – ne osuđujte /video, foto/

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBeloruski ministar odbrane Viktor Hrenin na vojnoj paradi u Minsku povodom Dana pobede
Beloruski ministar odbrane Viktor Hrenin na vojnoj paradi u Minsku povodom Dana pobede - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Belorusiji je održana Parada pobede uprkos pandemiji virusa korona. Lider zemlje Aleksandar Lukašeko apelovao je na javnost da ne osuđuju Belorusiju zbog toga, jer zemlja „nije imala drugog izbora“.
„U ovom bezumnom svetu naći će se ljudi koji će nas osuditi zbog mesta i vremena održavanja ovog svetog događaja. Ljudski im poručujem: ne požurujte sa zaključcima, tim pre sa osudama na račun nas, naslednika pobede, Belorusa. Jednostavno nismo mogli postupiti drugačije, nismo imali drugog izbora. A i da smo imali – isto bi postupili“, poručio je Lukašenko.

On je dodao da na njih gledaju sovjetski vojnici koji su poginuli za njihovu slobodu, ubijeni partizani, starci, žene i deca.  

U Minsku će, pored parade, biti održan i koncert „U slavu zajedničke pobede“, a tokom dana je planirano održavanje i drugih manifestacija i svečani vatromet.

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBrojna publika na paradi povodom Dana pobede u Minsku
Belorusija održala paradu uprkos koroni: Lukašenko poručio – ne osuđujte /video, foto/ - Sputnik Srbija
Brojna publika na paradi povodom Dana pobede u Minsku

Lider Belorusije, za razliku od ruskih vlasti, doneo je odluku da održi paradu u čast obeležavanja 75. godišnjice Pobede u Drugom svetskom ratu, uprkos pandemiji virusa korona

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da epidemiološka situacija u zemlji dozvoljava oružanim snagama da održe planirane događaje, uključujući i paradu.

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBeloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na vojnoj paradi u Minsku povodom Dana pobede
Belorusija održala paradu uprkos koroni: Lukašenko poručio – ne osuđujte /video, foto/ - Sputnik Srbija
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na vojnoj paradi u Minsku povodom Dana pobede

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala