Brod „Akademik Čerski“ stigao u logistički centar gasovoda „Severni tok 2“

© Foto : Gazprom fleetAkademik Čerski
Akademik Čerski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod „Akademik Čerski“, koji bi mogao da završi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“, stigao je u Nemačku - u logistički centar ovog gasovoda, saopštio je portal za praćenje kretanja brodova „Veselfajnder“.

Trenutno je „Akademik Čerski“ usidren u akvatoriji nemačke luke Mukran, u kojoj se nalazi logistički centar gasovoda „Severni tok 2“, gde su skladištene cevi za izgradnju gasovoda.

Brod u vlasništvu „Gasproma“, pre nekoliko dana stigao je u Kalinjingrad, posle čega se uputio ka nemačkoj obali na Baltiku.

Akademik Čerski - Sputnik Srbija
Ruski ekspert objasnio zašto brod „Akademik Čerski“ često menja pravac kretanja

„Akademik Čerski“ je u februaru isplovio iz luke Nahotka na Dalekom istoku Rusije, nakon čega je više puta menjao pravac.

Prema prognozama Ministarstva energetike Rusije, „Severni tok 2“ bi mogao biti pušten u rad do kraja 2020. godine, jer je do sada izgrađeno 93 odsto gasovoda.

„Severni tok 2“

Krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turskog toka“. Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

Amerikanci se boje da će Evropska unija zavisiti od isporuke gasa iz Rusije i zato pokušavaju da osujete projekat i istovremeno stvore uslove za isporuku američkog tečnog naftnog gasa Evropi po većim cenama.

Nemačka je kritikovala sankcije Vašingtona protiv Rusije, a prema rečima portparola kompanije „Nord strim 2 AD“, za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala