Zelenski: Povlačenje ambasadora na konsultacije u Tbilisi - greška

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smatra da je odluka Tbilisija da pozove svog ambasadora na konsultacije zbog imenovanja Mihaila Sakašvilija na visoku dužnost u Ukrajini – greška.

Zelenski je juče imenovao Sakašvilija za šefa izvršnog odbora Nacionalnog saveta za reforme.

„Sa Gruzijom, narodom Gruzije imamo divan odnos. Mi, bez obzira na sve, nećemo pozvati našeg ambasadora u Kijev na konsultacije. Mislim da je to greška gruzijske strane. Mislim da će posle konsultacija sve strane shvatiti da svaka zemlja ima svoju kadrovsku politiku koja s tiče samo nje“, naveo je Zelenski novinarima.

Gruzija je ranije danas pozvala svog ambasadora u Kijevu na konsultacije zbog imenovanja bivšeg predsednika Gruzije i nekadašnjeg upravnika Odeske oblasti Mihaila Sakašvilija za šefa izvršnog odbora Nacionalnog saveta za reforme Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„To što je naš strateški partner postavio na dužnost čoveka koji je osuđen i za kojim je raspisana poternica u Gruziji uticalo je na odluku da pozovemo našeg amabsadora u Ukrajini Tejmuraza Šarašenidzea na konsultacije“, rekao je ministar spoljnih poslova David Zalkaliani.

Gruzija, kako je rekao ministar, nema nemaru da raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom, bez obzira na ovoj potez Kijeva.

„Bez obzira na to mi ne razmatramo raskid dipplomatskih odnosa kao sledeći korak ili reviziju strateškog partnerstva, jer to ne doprinosi prijateljstvu dve zemlje, zajedničkim strmljenjima i ciljevima“, istakao je ministar.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala