Turska otvara letnju sezonu u julu?

© Foto : PixabayTurska, Antalija
Turska, Antalija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turske vlasti na državnom nivou vode pregovore da se turistička sezona otvori u julu, saopšteno je iz Turističke organizacije Rusije.

Kako se navodi, ministar turizma Turske Mehmet Ersoj je tim povodom održao sastanak sa ministrom inostranih poslova Mehmutom Čavušogluom i gradonačelnikom Antalije Munirom Karaogluom.

„Turska je u pregovorima sa Rusijom, Velikom Britanijom i Nemačkom, zemljama odakle stiže najveći broj turista, o perspektivi njihovog povratka na turska letovališta“, rekao je tom prilikom Ersoj.

„Očekujemo veliki broj turista iz tih zemalja“, dodao je.

On je dodao i da se očekuje da će do jula sa Turskom već biti uspostavljen regularni avio aobraćaj, pre svega kada je reč o nacionalnim avio-kompanijama, a potom i čarteri.

Ersoj je, međutim, takođe rekao i da nije pametno donositi bilo kakve dugoročne prognoze budući da još uvek nije sasvim jasno kako će se situacija sa virusom korona odigravati.

„Situacija se menja svakodnevno, mnogo stvari je još uvek nejasno. Ne možemo da govorimo o potpunim ukidanjem ograničenja jer niko ne može da izda stopostotne garancije da je zdravstvena situacija bezopasna“, zaključio je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala