Od danas rade tržni centri: Šoping bez klima-uređaja, obavezne maske i rukavice

© Sputnik / Olivera IkodinovićProdavnica u tržnom centru i radnici sa zaštitom od virusa
Prodavnica u tržnom centru i radnici sa zaštitom od virusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
U tržnim centrima, koji danas počinju sa radom, ne treba koristiti centralnu klimatizaciju, jer ona povećava rizik transmisije virusa. Neophodno je da se vodi računa o broju korisnika, bezbednoj distanci i korišćenju zaštitne opreme i sredstava, istakli su ranije predstavnici Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

Većina građana je već navikla da u zatvorene objekte, radnje i javne ustanove, odlazi sa maskama i rukavicama, da vodi računa o bezbednoj distanci, kao i da sačeka na red za ulazak.

Prazni kafići u Beogradu u doba vanrednog stanja - Sputnik Srbija
Saveti epidemiologa: Kako da se ponašamo u autobusu, kafiću, tržnom centru

Ova pravila će važiti i prilikom kupovine u tržnim centrima. Stručnjaci naglašavaju da je, bez obzira na preporuke, najvažnije obaviti samoprocenu rizika.

Za zaposlene je obavezno korišćenje maski i rukavica i održavanje fizičkog razmaka. Objekti, odnosno, radne i zajedničke prostorije, kao i kompletna oprema moraju redovno da se dezinfikuju, a neophodno je i postavljanje dezobarijera. Ova pravila važe i za šoping-molove, kao i za druge zatvorene prostore.

Apoteke i prodavnice lanaca prehrambene robe, koje rade u okviru tržnih centara, bile su otvorene sve vreme i za njih nema nikakve promene u organizovanju posla.

Iz hipermarketa poručuju da nastavljaju da sprovode mere koje su i do sada. To podrazumeva, kako ističu, detaljnu dezifekciju prostora i korpi, kolica, rafova i ostalih predmeta. Zaposleni nose zaštitnu opremu i koriste dezifekcione gelove.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala