Ruske šaljivdžije našle novu žrtvu: Nekulturnog i neprijatnog gradonačelnika Praga /video/

© Depositphotos.com / Jag_czPrag
Prag - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri Vovan (Vladimir Kuznjecov) i Leksus (Aleksej Stoljarov) našli su novu žrtvu svojih žala. Ovog puta to je bio gradonačelnik Praga Zdenek Gržib. On im je dao „lekciju iz istoriju“ u koju sam veruje.

Ruski prankeri Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov odlučili su da se našale na račun gradonačelnika Praga, nakod odluke češke prestonice da ukloni spomenik maršalu Ivanu Konjevu. Jedan od prankera se predstavio kao gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Tokom razgovora Gržib se prisetio događaja iz 1945. godine. Između ostalog, on je izjavio da je sovjetska armija ušla u Prag, navodno, suviše kasno.

„Kod nas je bio Praški ustanak. I Prag se sam oslobodio“, ustvrdio je Gržiba.

Kasnije je gradonačelnik Praga shvatio da se radi o predstavi. Na kraju se sagovornik-pranker predstavio kao ruski bloger koji živi u Pragu. Međutim, Gržib ni posle toga nije spustio slušalicu, već je nastavio razgovor.

Govoreći o spomeniku Konjevu, on je naglasio da sam nije dirao statuu. On ju je nazvao vlasništvom rejona Prag-6 u kojem je bila postavljena.

Komentarišući razgovor prankeri su, rekli televiziji RBK, da ih je gradonačelnik Praga neprijatno iznenadio. Između ostalog, oni su ga uporedili sa Vitalijem Kličkom.

„Čak sam Kličko, sa kojim smo razgovarali, izgleda pametnije, prijatnije, kulturnije“, naveo je Kuznjecov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala