Putin: Ljubav ka otadžbini – smisao života svakog Rusa

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin u akciji Besmrtni puk koja se održava povodom Dana pobede
Ruski predsednik Vladimir Putin u akciji Besmrtni puk koja se održava povodom Dana pobede - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ljubav ka svojoj zemlji je osnova života svakog građanina Rusije, na osnovu toga se zasniva i celokupna istorija zemlje, to se prenosi sa pokoljenja na pokoljenje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Na pitanje koje su karakterne osobine Rusi nasledili od generacije pobednika, Putin je rekao da bi na takva pitanja trebalo odgovarati temeljnim frazama, „koje se mogu uporediti sa grmljavinom topova dok salutiraju u čast naših pobeda“.

Ruski predsednik je istakao da je vaspitavan u porodici običnih, jedostavnih ljudi.

„To je dobro i opšte je poznato da su moji roditelji bili obični ljudi iz radničke sredine. Nisam odmah razumeo način na koji se odnose prema meni, jer mala deca uzimaju zdravo za gotovo sve što se dešava oko njih. Ali odrastajući, sve sam više shvatao da je u osnovi celog njihovog života, u svakom slučaju, od kada sam se rodio, bila želja da učine sve kako bih se formirao i odrastao, kako bih bio spreman za život i stekao obrazovanje. Shvatio sam da se njihov odnos prema meni temelji na ljubavi“, rekao je ruski lider.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju - Sputnik Srbija
„Ovo je Putinov svet“: Dve decenije preporoda Rusije /video/

Prema njegovim rečima, analizirajući kako su se njegovi roditelji ponašali prema svojim bližnjima, prijateljima, poznanicima, uopšteno prema ljudima, kasnije je shvatio da je njihov životni smisao bila ljubav „koja ukazuje da moramo visoko ceniti sve što čini osnovu našeg života“.

„I to je, pre svega, otadžbina. Mislim da je to osnova našeg života, na kojoj počiva sva ruska istorija. Ona se svesno ili nesvesno prenosi s generacije na generaciju, u ovom slučaju sa generacije pobednika na nas“, istakao je Putin.

Putin se osvrnuo i na često pitanje kako se današnja generacija treba ponašati u uslovima neke krizne situacije, istakavši da je u krvi ruskog naroda da ne žali sebe, ukoliko to okolnosti nalažu.

„Odmah se setim junačkog ponašanja naših vojnika u Avganistanu, podviga padobranaca Pskovske divizije, koji su pokazali veliko junaštvo u uslovima koji bi se činili nemogućim za današnje vreme. To su veoma mladi momci od 19, 20, 21. godinu. Ali oni su se pokazali da su dostojni branitelja naše otadžbine koji su hrabro stali u njenu odbranu 1941. godine. Stoga mislim da je to u krvi naroda Rusije – da ne žale sebe, ako to zahtevaju okolnosti“, objasnio je Putin.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Jubilej Vladimira Putina — lidera koji ume da odgovori na sve izazove

Govoreći o svom ocu, on je istakao da je on otišao na front kao dobrovoljac, iako ga nisu zvali u vojsku.

„Kada je počeo Veliki otadžbinski rat, mogao je da ostane da radi u pozadini, ali on je dobrovoljno otišao na front. Uzgred, bio je mlad, imao je 31. godinu, ali je ipak bio zreo čovek. To je za njega bio svestan izbor. Istovremeno, želeo bih da kažem da su u to vreme tako postupali milioni sovjetskih građana. On je bio jedan od njih, jedan od tih miliona. Ljude je pokretao osećaj ljubavi prema otadžbini, potreba da zaštite svoju porodicu, bližnje i svoju otadžbinu“, zaključio je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala