„Put za Jaltu“: Održano polufinalno veče internacionalnog muzičkog festivala /video/

© Foto : Sputnjiku ustupio Stevan KaranacTenor Stevan Karanac
Tenor Stevan Karanac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na internacionalnom muzičkom festivalu „Put za Jaltu“,  izvođači iz celog sveta, na svojim maternjim jezicima, izvode ruske i sovjetske vojne pesme.

„Srbi i Rusi su bliski po muzici. Naši pevači izuzetno dobro razumeju i izvode rusku muziku, a Rusima je drago kada želimo da učestvujemo u njihovim programima. Smatraju nas bratskom zemljom", ističe tenor Stevan Karanac, srpski predstavnik na polufinalu muzičkog festivala „Put za Jaltu“.

Zadatak festivala je da se privuče pažnja i interesovanje za rusku muzičku kulturu, a Karancu se izuzetno dopada koncept pevanja na maternjem jeziku i smatra da na taj način svaki izvođač daje lični pečat pesmi koju izvodi.

„Zanimljivo je što svako od nas može da donese svoj izraz o tome, s obzirom da pevamo na svojim jezicima“.

„To je muzika koja je nastala pre 50, a neka čak i pre 70 godina. Svakako se oseća duh ruske romanse. Rusi imaju jako specifičan pristup tim pesmama i na specifičan način ih i izvode. Zanimljivo je što svako od nas može da donese svoj izraz o tome, s obzirom da pevamo na svojim jezicima“, istakao je Karanac.

Festival „Put za Jaltu“ trenutno se održava preko interneta. Izvedbe su organizovane tako što su takmičari slali svoje snimke na kojima izvode pesme i uključivali se u program.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala