Na relaciji Beograd—Moskva: Onlajn konferencija povodom Dana pobede

© Sputnik / Radoje PantovićKonstantin Kosačov
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na relaciji Beograd—Moskva održana je onlajn konferencija „Poklonimo se herojima“, povodom obeležavanja 9. maja ― Dana pobede. Ove godine se posebno obeležava jer se radi o velikom i važnom jubileju, 75 godina od pobede saveznika u Drugom svetskom ratu.

Konferencija je održana preko platforme za onlajn konferencije Zum sa simultanim prevodom, a moderator skupa je bila glavna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić.

Na konferenciji su učestvovali: Konstantin Kosačov, predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije, Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u Republici Srbiji, Sergej Čerjomin, ministar u Vladi Grada Moskve, Eleonora Mitrofanova, rukovodilac ruske agencije „Rossotrudničestvo“, Artjom Hutorskoj, rukovodilac Izvršnog komiteta međunarodne manifestacije ”Besmrtni puk”, Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Fondacije Besmrtni puk Srbija, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. Na konferenciji će učestvovati i po jedan veteran iz Drugog svetskog rata.

© Foto : Poklonimo se herojimaPoklonimo se herojima
Na relaciji Beograd—Moskva: Onlajn konferencija povodom Dana pobede - Sputnik Srbija
Poklonimo se herojima

Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

© Sputnik / Radoje PantovićOnlajn konferencija
Na relaciji Beograd—Moskva: Onlajn konferencija povodom Dana pobede - Sputnik Srbija
Onlajn konferencija

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Akcija „Besmrtni puk“ ove godine onlajn

► Ove godine u drugačijem formatu: „Rusija sevodnja“ pokrenula jubilarnu akciju „Georgijevska lenta“

► Onlajn parada za veterana Velikog otadžbinskog rata u samoizolaciji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala