Virus povećao potražnju za oružjem: Redovi ispred prodavnica

© Foto : Skrinšot, JutjubLovac na dronove
Lovac na dronove - Sputnik Srbija
Pratite nas
Akcije američkih proizvođača naoružanja – kompanije Sturm Ruger & Co. – porasle su nakon saopštila o rastu prodaje oružja u pozadini širenja virusa korone, navodi portal MarketWatch.

Generalni direktor „Sturm Ruger“ Kristofer Kiloj rekao je da je u I kvartalu prodaja kompanije porasla za 37 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Proizvođač oružja je saopštio da je u I kvartalu neto prihod iznosio 15,3 miliona dolara, 87 centa za akciju u poređenju sa neto prihodom od 13 miliona dolara ili 74 centi za akciju, pre godinu dana. 

Analitičari smatraju da kompanija ne pruža dovoljano podataka kako mogli dati pouzdane procene.

Provere podataka koje su potrebne za kupovinu vatrenog naoružanja i koje su u nadležnosti FBI, povećane su u martu za nešto više od milion u poređenju sa prošlom godinom i iznose više od 3,74 miliona.

Prema podacima koje je FBI sakupio, u aprilu je primetno povećan broj provera sa 575.000 na više od 2,9 miliona. Kada su u martu počele da važe ograničavajuće mere, stigla su mnogobrojna saopštenja o dugih redova ispred prodavnica oružja u Kaliforniji i drugim mestima zbog straha, vezanog za koronu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala