U američkoj štampi i dalje žive antiruski mitovi i klišei

© Foto : pixabayNuklearna eksplozija
Nuklearna eksplozija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski politički analitičar Ivan Mezjuho izjavio je da u američkoj štampi nastavljaju da žive antiruski mitovi i klišei, komentarišući članak na portalu „Vi ar majti“ o tome kakvo bi razaranje moglo izazvati bacanje termonuklearne bombe na Moskvu.

„Američki mediji koriste jezik neprijateljstva i nastavljaju da objavljuju materijale koji ni na koji način ne približavaju Moskvu i Vašington ka uspostavljanju normalnih odnosa. Objavljivanje takvih materijala podseća na vreme Hladnog rata. To su neki nezdravi trendovi“, smatra Mezjuho.

Analitičar je dodao da se može reći da članak deluje veoma simptomatično, imajući u vidu teškoće u američko-ruskim odnosima.

„Poslednjih godina već smo se navikli da političari u Sjedinjenim Američkim Državama optužuju Rusiju u mitsko mešanje u američke izbore, za sve moguće grehe, a sve se to dešava bez ikakvih dokaza“, objasnio je on.

„Ali ako u realnoj politici nema zdrave pameti, onda nema šta da nas iznenađuje objavljivanje takvih materijala u medijima“, zaključio je Mezjuho.

Ne šalite se sa Rusijom

Sa druge strane, poslanik Državne dume Rusije Mihail Šeremet nazvao je modeliranje eksplozije termonuklearne bombe agresijom na Moskvu i pozvao da se na ovaj način više ne šale sa Rusijom.

On smatra da su Sjedinjene Američke Države, umesto da se bave razrušenom ekonomijom, odlučile da zastraše Rusiju „otkrivajući ispod maske lice agresora“.

Prema njegovim rečima, Amerikanci bi trebalo da se sete da je Rusija visokotehnološka i suverena sila sa velikom istorijom i vojnim potencijalom.

„U slučaju realne pretnje teritorijalnom integritetu naše zemlje, životu i zdravlju naših građana, neprijatelj neće imati vremena ni da se pomoli, jer će odmah biti uništen“, naglasio je poslanik.

Američki portal „Vi ar majti“ izračunao je kakva bi razaranja napravila termonuklearna bomba snage 10.000 megatona ukoliko bi bila bačena na „srce Sovjetskog Saveza“. Na ovom oružju u prošlom veku je radio tvorac američke termonuklearne bombe, fizičar Edvard Teler. Portal podseća da su Sjedinjene Američke Države odustale od pravljenja oružja ovolike snage, jer ukoliko bi se bomba iskoristila, stradalo bi na milione nevinih ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala