Ruski stručnjaci dezinfikovali psihijatrijsku bolnicu u Kovinu /video/

© Ministarstvo odbrane SrbijeRuski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji
Ruski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stručnjaci kombinovanog odreda snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Ministarstva odbrane Rusije, koji se nalaze u Srbiji, preventivno su dezinfikovali Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u Kovinu, prenosi televizija „Zvezda“.

S obzirom da se radi o jednoj od pet najvećih psihijatrijskih ustanova u Srbiji, na bolničkom i ambulantnom lečenju nalazi se više od 700 pacijenata, kojima se pomoć mora pružiti i u vreme pandemije virusa korona.

„Veoma smo zahvalni ruskim stručnjacima za preduzete mere. Ranije su nas posetili epidemiolozi koji su dali preporuke u vezi za organizacijom antiepidemijskog režima. Trenutno se dezinfikuju najvažniji objekti. Još jednom želim da se zahvalim ruskim stručnjacima za njihov naporan rad“, izjavila je direktorka psihijatrijskog centra Jovanka Petrović.

Ruske i srpske snage su u proteklih 24 časa dezinfikovale više od 20 objekata u Novom Sadu, Vršcu, Pančevu i Beloj Crkvi.

Ruski vojni lekari procenili su i analizirali epidemiološku situaciju u Raškoj, Aleksandrovcu, Brusu, Kanjiži, Novom Sadu i Vršcu.

Vojni lekari su do sada učestvovali u lečenju više od 800 pacijenata zaraženih virusom korona u Srbiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala