Patrijarh Irinej pisao Mandiću: Istrajte u podvigu

© Foto : In4sLideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sa patrijarhom Irinejom
Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević sa patrijarhom Irinejom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh srpski Irinej poslao je pismo zahvalnosti na vaskršnjim čestitkama predsjedniku Nove srpske demokratije Andriji Mandiću. U nastavku prenosimo integralno pismo Njegove svetosti:

Uvaženi g. Mandiću,

Srdačno Vam zahvaljujemo na pažnji koju ste ukazali Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenim vernicima, i Nama lično, upućenom čestitkom povodom proslave najvećeg hrišćanskog praznika — Hristovog vaskrsenja.

U ovim teškim danima, suočeni sa širenjem opakog virusa, molimo se vaskrslom Gospodu za zdravlje i spasenje svih ljudi.

Ovaj drugi virus koji odavno potresa Crnu Goru, ništa nije manje opasan i poguban od virusa korona. On preti da u potpunosti duhovno razori svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru.

Ali, Bogu hvala, desilo se čudo. Svetosavski srpski narod masovno se podigao da brani pravoslavlje i svetosavlje. U toj opravdanoj borbi i Vi ste zauzeli značajno mesto. Istrajte u svome podvigu. Gospod pravde i istine pomoći će Vam da odbranite Crnu Goru i njene svetinje.

Crkva na čelu sa visoko-preosvećenim Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom, uz pomoć Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i drugih svetitelja, koji su prosijali na tlu Crne Gore, pomoći će Bam da odbranite svetinje u Crnoj Gori od bezakonja.

Blagoslov Božji neka Vas prati do konačne pobede!

Vaistinu Hristos Vaskrse!

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala