„Srbi su naša braća“: Grčko ostrvo koje je imalo samo jedan slučaj korone, očekuje goste iz Srbije

CC0 / Pixabay / Plaža u Grčkoj
Plaža u Grčkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Grčkoj je 4. maja započeto postepeno ukidanje drastičnih mera uvedenih zbog pandemije virusa korona i svakodnevni život se polako vraća u normalu. Grčko ostrvo Kefalonija očekuje da 1. jula počne sezona i nada se gostima iz Srbije.

Viktor Rouhotas, počasni konzul Srbije na Kefaloniji, rekao je da je na ostrvu zabeležen samo jedan slučaj obolevanja od virusa korona. Reč je o Grku koji je došao iz Švedske pre mesec i po dana. On je preležao koronu kao najjednostavniji grip.

Iako nikoga nije zarazio, cela Kefalonija je bila u karantinu, ali se sad život polako vraća u normalu.

Krf - Sputnik Srbija
Nedoumice zbog letovanja: Hoćemo li na plažu sa maskama i uz zdravstveni pasoš?

Rouhotas navodi da bi sezona trebalo da počne u julu i da traje do septembra, kada se očekuju engleski i italijanski turisti.

Međutim, pitanje na koje još uvek nema odgovora, jeste kada će granice biti otvorene za turiste. Što se tiče čarter letova, svi čekaju da vide kakve će instrukcije dati Evropska unija, navodi portal „kalimera.njuz“.

„Verujem da će veliki broj Grka stići na ostrvo u toku jula i avgusta. Takođe, očekuje se i veliki broj turista iz balkanskih zemalja koji će, kao i svake godine, doći kolima. Naravno, ukoliko korona nestane do kraja juna“, rekao je Rouhotas.

Na Kefaloniji otkazano 100.000 rezervacija

Najveće gubitke usled globalne pandemije na Kefaloniji snosiće hotelijeri i ugostitelji.

Halkidiki - Sputnik Srbija
Uplatili ste letovanje u Grčkoj - Grci sada nude nekoliko opcija

Kako navodi predsednik hotelijera i potpredsednik grčko-srpskog prijateljstva Kefalonije i Itake Gerasimos Timoteatos, 100.000 rezervacija za april i maj, ali i pola juna na Kefaloniji je otkazano. Problem koji se može javiti za sve koji planiraju da letuju na Kefaloniji, jeste taj što je Kefalonija ostrvo, pa je ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja ključno za turističku sezonu.

„Pitanje je šta će se desiti ukoliko avio-kompanije ne budu normalno radile. Ukoliko ne dođe do normalizacije avio-saobraćaja, očekujemo da ćemo ove godine imati više gostiju poput Srba koji lako mogu doći kolima, zahvaljujući obnovljenim putevima“, rekao je Timoteatos.

On je istakao i da će ga veći broj Srba na ostrvu obradovati, budući da je veoma vezan za Srbe i Srbiju.

„Smatram da smo mi porodica i braća. Raduje me što je srpskih turista na Kefaloniji u poslednjih nekoliko godina sve više. Nadam se da će ih i ove godine biti u velikom broju“, rekao je Timoteatos.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala