Besmrtni puk Srbije poziva: Svoje profilne slike na mrežama zamenite slikama svojih predaka

© Sputnik / Dejan SimićŠetnja "Besmrtnog puka" u Beogradu povodom Dana pobede na fašizmom
Šetnja Besmrtnog puka u Beogradu  povodom Dana pobede na fašizmom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Besmrtni puk Srbije pozvao je sve građane da od sutra u 10 časova svoje profilne slike na društvenim mrežama zamene slikama roditelja, deka i baka koji su se borili u ratovima za slobodu naše otadžbine i tako obeleže Dan pobede nad fašizmom.

Udruženje građana Besmrtni puk, koje za svoj glavni cilj ima očuvanje sećanja na žrtve oslobodilačkih ratova i osnaživanje prijateljskih veza srpskog i ruskog naroda, na svojoj Fejsbuk stranici navelo je da je Dan pobede kao praznik posebno važan u istoriji srpskog i ruskog naroda.

Takođe je istaknuto da su naši preci heroji pokazali neverovatnu hrabrost ne žaleći svoje živote u borbi za iskonske vrednosti naših naroda — slobodu, istinu i pravdu. Kako zbog epidemije virusa korona neće moći da bude održan tradicionalni marš Besmrtnog puka u Beogradu, naveli su da neće ni propustiti priliku da našim precima herojima odaju počast kakvu zaslužuju:

„Pozivamo vas da svi od 8. maja u 10.00 sati svoje profilne slike na društvenim mrežama zamenite slikama vaših roditelja, deka i baka koji su se borili u ratovima za slobodu naše otadžbine. Pokažimo svima da smo ponosni preci naših hrabrih predaka, čije slike zaslužuje da vidi ceo svet. Od 8. maja — mi smo naši preci! Preplavimo društvene mreže slikama pobednika! POKLONIMO SE HEROJIMA! HEROJI ŽIVE!“

Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

► Vučić čestitao Putinu 75 godina pobede nad fašizmom

Akcija „Besmrtni puk“ ove godine onlajn

► Ove godine u drugačijem formatu: „Rusija sevodnja“ pokrenula jubilarnu akciju „Georgijevska lenta“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala