Benksi objavio novi crtež o borbi protiv virusa korona

© REUTERS / @BANKSY INSTRAGRAMBenksijev crtež na bolnici u Sauthemptonu
Benksijev crtež na bolnici u Sauthemptonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ulični umetnik koji radi pod pseudonimom Benksi, objavio je na Instagramu novi rad na temu pandemije virusa korona i radnicima Nacionalne zdravstvene službe Engleske.

Na slici se nalazi dečak u kombinezonu. On se igra lutkom obučenom kao medicinska sestra-superheroj, koja ima zaštitnu masku i uniformu. U blizini je kanta za smeće u koju su bačene lutke Betmen i Spajdermen.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Prema pisanju „Gardijana“, slika koja se zove „Onaj koji donosi preokret“ pojavila se u hodniku Opšte bolnice u Sauthemptonu. Umetnik je tamo ostavio belešku zdravstvenim radnicima sa rečima: „Hvala za sve što radite. Nadam se da će moj crtež malo osvetliti ovo mesto, iako je crno-beli“.

Kasnije je Benksijev portparol rekao da će, kada se ukinu sva ograničenja, crtež staviti na aukciju za prikupljanje sredstava za Opštu bolnicu.

Prema poslednjim informacijama, u Velikoj Britaniji registrovano je 201.101 slučaj zaraženih virusom korona, od čega je više od 30 hiljada umrlo. 

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 3,82 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 265 hiljada ljudi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala