Ruski senator: Plan Ukrajine za „vraćanje“ Krima — dečje blebetanje

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Komiteta Državne dume za odnose sa inostranstvom Aleksej Puškov
Predsednik Komiteta Državne dume za odnose sa inostranstvom Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov nazvao je plan ukrajinskih vlasti za „vraćanje“ Krima u sastav Ukrajine — „dečjim blebetanjem“. 

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izneo je strategiju u tri koraka ukrajinskih vlasti za „vraćanje“ Krima Ukrajini.

„Prvi zadatak je kako zadržati okupirani Krim na strateškom dnevnom redu, da se ovo pitanje ne bi zaboravilo. Drugo je kako osiguravamo efikasnost sankcija protiv Krima. Treće, koje dodatne međunarodne instrumente možemo privući kako bismo izvršili pritisak na Rusiju“, precizirao je ukrajinski diplomata.

Napomenuo je da postoji još nekoliko zadataka, od kojih je strateški „kako će Krim biti vraćen Ukrajini“, na šta je ruski senator rekao sledeće:

„Plan ukrajinskog ministra inostranih poslova o ’tri koraka‘ za vraćanje Krima je dečje brbljanje. Prvi korak je prazna ideja, a drugi i treći — ne funkcionišu, Kuleba je već pokušavao da napravi koaliciju protiv Rusije u Savetu Evrope, nije uspeo u tome i sada smišlja ’tri koraka napred i dva koraka nazad‘“, napisao je Puškov na svom Tviter nalogu.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je konačno zatvoreno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala