Ruski ministar zdravlja: Rano govoriti o platou epidemije

© REUTERS / Maxim ShemetovPacijent koji boluje od kovida 19 na odeljenju intenzivne nege u klinici u Moskvi
Pacijent koji boluje od kovida 19 na odeljenju intenzivne nege u klinici u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da je još rano govoriti o dostizanju platoa epidemije virusa korona u Rusiji.

On je objasnio da, s obzirom da postoji svakodnevni rast novoobolelih, to još ne predstavlja plato i da je rano govoriti o njemu, rekao je Muraško na sastanku Odbora o zdravstvenoj zaštiti Državne dume Rusije.

Prema njegovim rečima, neće biti istovremenog platoa obolevanja od kovida 19 u svim regionima Rusije. Svi regioni prolaze svoj epidemiološki proces, rekao je ministar.

Govoreći o lekovima za kovid, Muraško je rekao da su prvi rezultati kliničkih ispitivanja leka „favipiravir“ za lečenje virusa korona ohrabrujući. 

Što se tiče vakcina, u toku su pretklinička ispitivanja.

„Postoji nekoliko platformi na kojima se prave ove vakcine... postoje ohrabrujući rezultati da ćemo doći do leka koji će delovati“, zaključio je Muraško.

U Rusiji je do danas zabeleženo skoro 166 hiljada slučajeva kovida 19, od čega je 1.537 osoba umrlo.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona kovid 19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 3,74 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 258 hiljada ljudi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala