„Planeta se ne može zaustaviti“: Ruski lekar povezao samoizolaciju sa „ludilom“

© Sputnik / Dmitriй Donskoй / Uđi u bazu fotografijaMaraton u Moskvi
Maraton u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prema samoizolaciji se treba razumno odnositi, ne treba od nje praviti svetu kravu, smatra lekar i poslanik Državne dume Rusije Genadij Oniščenko. Cela planeta ne može stati.

Oniščenko smatra da je samoizolacija „užasno skupa“. Ona nije postojala čak ni u biblijsko vreme. Postoji razlog da se veruje da se nakon infekcije korona virusom stvara imunitet.

„Svi drugi virusi koji ne mutiraju tako brzo, kao na primer virus gripa, izazivaju prilično stabilan imunitet i to efikasno deluje“, naveo je Oniščenko.

Međutim, postoje građani iz rizične grupe – stariji ljudi i srčani bolesnici.

Poznato je da najveću pretnju u planu zaraze predstavljaju masovni skupovi. To su sportska takmičenja, gužve u metrou i trgovinskim centrima. Upravo na to treba obratiti pažnju.

Rasprave o tome da li nam preti drugi i treći talas korone nemaju nikakvog smisla, jer korona nije toliko opasna koliko su ranije pričali.

„Između ostalog, novi virus korona je mnogo manje zarazan od gripa, inače bi za pola godine, koliko traje pandemija, broj obolelih bio višestruko veći“, naglasio je Oniščenko.

Režim samoizolacije će se odraziti na zdravlje ljudi, posebno na psihu. Postoji strah od zaraze, od gubitka posla, što i predstavlja glavnu psihozu. Zato treba postepeno slabiti ograničavajuće mere.

„Treba mirno i postepeno da izlazimo iz režima samoizolacije, uz očuvanje razumnih ograničavajućih mera i sa zahtevima da se najstrože poštuju pravila higijene i socijalne distance“, uveren je Oniščenko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala