Pentagon kaže jedno, Bela kuća drugo: Virus (ni)je delo čoveka

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaPentagon
Pentagon  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Združenog štaba američke vojske Mark Majli izjavio je danas da još uvek nije poznato da li je novi korona virus potekao sa "vlažne pijace" u Kini, iz laboratorije ili odneku drugde, ali je potvrdio stav SAD da nije delo čoveka, javlja Rojters.

"Da li je potekao iz laboratorije u Vuhanu? Da li sa vlažne pijace u Vuhanu? Da li odnekud drugde? I odgovor je: Ne znamo", rekao je šef Pentagona na konferenciji za medije u Vašingtonu.

Kako navodi Rojters, ova ocena generala Majlija u suprotnosti je sa izjavom u nedelju državnog sekretara Majka Pompea da postoje "značajni dokazi" da je korona virus potekao iz neke kineske laboratorije.

"Postoje brojni dokazi da je tamo sve počelo. Od početka smo govorili da je virus potekao iz Vuhana", istakao je Pompeo nedavno za Ej-Bi-Si.

On, međutim, nije direktno rekao da li misli da je virus korona namerno pušten.

Tramp: Rasformiraćemo radnu grupu za korona virus

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će Bela kuća postepeno rasformirati radnu grupu za borbu protiv korona virusa u vreme kada zemlja ulazi u drugu fazu borbe s posledicama pandemije.

Tokom posete fabrici za proizvodnju zaštitnih maski u Arizoni, Tramp je rekao da su potpredsednik SAD Majk Pens i radna grupa uradili odličan posao, prenosi Rojters.

"Ali sada razmatramo malo drugačiji oblik i taj oblik je bezbednost i otvaranje, i verovatno ćemo za to postaviti drugačiju grupu", rekao je Tramp.

Upitan da li to znači da je "misija obavljena" u borbi protiv korona virusa, Tramp je odgovorio negativno.

"Ne, ne uopšte. Misija je obavljena kada je gotovo", poručio je Tramp.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala