Nove prognoze: Kraj epidemije virusa korona u Rusiji do 24. avgusta

© Operativnый štab po borьbe s koronavirusom / Uđi u bazu fotografijaZdravstveni radnici u odeljenju sa pacijentima obolelim od kovida 19 u Moskvi
Zdravstveni radnici u odeljenju sa pacijentima obolelim od kovida 19 u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naučnici sa Singapurskog univerziteta za tehnologiju i dizajn prognoziraju da će se epidemija virusa korona u Rusiji završiti do 24. avgusta, svedoče ažurirani podaci Univerziteta.

Kako se navodi, ovo nije prvi put da se datum pomera. Naučnici su ranije predviđali da će se epidemija u Rusiji završiti 12. avgusta, a zatim su datum pomerili na 17. avgust.

Kako ističu autori modela, datumi se mogu menjati u bilo kom pravcu u zavisnosti od aktuelne situacije i preduzetih mera. U poslednja tri dana broj zabeleženih slučajeva korone u Rusiji prelazio je deset hiljada po danu.

Naučnici takođe upozoravaju da zemlje koje prerano ukinu restriktivne mere rizikuju da se suoče sa novim talasom zaraze.

Stručnjaci su analizirali podatke iz 131. države. Za prognoziranje je korišćen uglavnom model SIR – matematički model širenja infekcije.

Autori rada ističu da treba treba biti oprezan prema bilo kakvim prognozama i istovremeno upozoravaju na opasnost od „preteranog optimizma“.

U Rusiji je do sada registrovano oko 155.000 slučajeva virusa korona. Oko 1.500 ljudi je umrlo, a ozdravilo je 20.000 pacijenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala