Kremlj: Pitanje otvaranja granica Rusije uopšte nije na dnevnom redu

© Sputnik / / Andrey IglovGranica, Ruska Federacija
Granica, Ruska Federacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pitanje otvaranja granica Ruske Federacije nakon završetka pandemije virusa korona uopšte nije na dnevnom redu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„O tome uopšte nije bilo reči, to pitanje nije stavljeno na dnevni red“, rekao je on.

On je, međutim, najavio da bi uskoro trebalo da bude održan sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom i sa šeficom „Rospotrebnadzora“ Anom Popovom po pitanju ublažavanja mera.

„Putin će biti obavešten o tome šta struka misli na koji način bi trebalo da se popuštaju ograničavajuće mere“, rekao je Peskov.

Takođe je rekao i da će na sastanku biti razmotrena efikasnost prvog i drugog paketa mera podrške građanima i ekonomije zbog pandemije korona virusa.

Peskov se osvrnuo i na pitanje organizacije samita velike petorke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rekavši da za sada još uvek nisu usaglašeni nikakvi datumi kada bi taj sastanak mogao biti održan.

Podsetimo, Putin je predložio da se održi sastanak šefova država stalnih članica Saveta bezbednosti UN (Rusija, SAD, Kina, Francuska i Velika Britanija). Iako su sve zemlje pozitivno odreagovale na ovaj predlog, konkretan datum sastanka još uvek nije usaglašen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala