Kako pomoću tehnologije sportisti imaju bolje rezultate

Pratite nas
Tema večerašnje emisije „Tehnogram“ je sport i kako je tehnologija omogućila da iz godine u godinu rezultati sportista budu sve bolji.

Svedoci smo konstantnog obaranja rekorda u sportu. Čovek ide preko svojih granica koje su nekada projektovane zahvaljujući naprednim metodama u tehnologiji. Nekada se smatralo da niko neće moći da istrči maraton ispod dva sata ili barijeru od četiri kruga od 400 metara u roku od 4 minuta. Nekada nezamisliva vremena i podvizi danas su pitanje standarda u profesionalnom sportu. Arbitrima u fudbalu je na raspolaganju VAR tehnologija koja je donela mnogo kontroverzi, iako se smatralo da će rešiti faktor ljudske greške. Popularno „sokolovo oko“ uvedeno je početkom 21. veka na teniske terene i značajno je podiglo nivo donošenja prave odluke, dok se tehnologija „foto-finiša“ prvi put koristila još davne 1912. godine na Olimpijskim igrama.

Kako je tehnologija izmenila sport u proteklih 20 godina? Da li su oprema i metode treninga doprineli konstantnom obaranju rekorda? Kako putem aplikacije vežbati i ostati u formi i šta će biti sa sportom nakon pandemije?

O ovoj temi u emisiji „Tehnogram“ govore Milan Strongmen Jovanović, prvi personalni onlajn trener u Srbiji i Veroljub Zmijanac, direktor „Sportit“ agencije.

Tehnogram Jovanović Zmijanac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala