El Čapovi sinovi kažnjavaju sve koji misle da je kovid šala

© AP Photo / CepropieOvidio Guzman, sin El Čapa
Ovidio Guzman, sin El Čapa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sinovi zloglasnog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana ozbiljno shvataju opasnost virusa korona i zbog toga u Meksiku prete svima koji se ne slažu sa merama uvedenim radi sprečavanja širenja pandemije da će ih kazniti — batinama i „zatvorom“.

Ivan Arhivaldo Guzman (36) i Hesus Alfredo Guzman (37) — poznati kao Los Čapitos (Mali Čapovi) — pretili su nasiljem, prebijanjem, batinama, zatvaranjem onih koji krše pravila, objavio je „Jukatan tajms“, a prenose američki mediji.

„Posle 10 sati uveče svi moraju biti u domovima zbog virusa korona, u protivnom će biti kažnjeni, to su naređenja sa vrha, koja su izdali Los Čapitos“, navodi se u videu koji kruži društvenim mrežama. „Jukatan tajms“ dodaje da su ljudi koji rade za braću isto poručivali preko razglasa iz kola, kojim su kružili ulicama meksičkih gradova.

„Ovo nije igra! Ne igramo se!“, poručuju El Čapovi sinovi i njihovi naoružani „saborci“ dok kruže ulicama kako bi sproveli mere.

U drugom videu stanovnici su upozoreni da će svako koga kartel uhvati posle 10 sati, ako nije radnik koji mora da radi, strpati na dva dana u „zatvor“ i moraće da plati kaznu.

Pre nekoliko nedelja ćerka El Čapa Alehandrina delila je humanitarnu pomoć siromašnima u pakovanjima sa likom svog oca.

Ona je to radila pod okriljem svoje robne marke „El Čapo 701“, čiji naziv potiče od „Forbsove“ liste iz 2009. godine, gde je svrstan na 701. mesto najbogatijih na svetu, sa procenjenim bogatstvom u neto vrednosti od milijardu dolara.

Mnogi Meksikanci ne veruju u opasnost virusa korona i nisu oprezni. U državi ima više od 26.000 obolelih i 2.507 mrtvih.

„Kažu da ako nas 10 godina rata nije ubilo, ni virus neće. Živimo 10 godina u karantinu“, dodala je žena, koja je tražila da ostane anonimna.

El Čapo, koji je 2017. izručen SAD, sada izdržava doživotnu kaznu u zatvoru u Koloradu.

Los Čapitos, kako mediji pišu, upravljaju narko-kartelom njihovog oca, čija je procenjena vrednost milijardu dolara, zajedno sa Ismailom zvanim El Majo Zambadom.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala