„Lovačko jato“ - Nova taktika ruske mornarice za zaštitu morskih baza

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Uđi u bazu fotografijaRuski brod "Vasilij Bikov"
Ruski brod Vasilij Bikov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ratna mornarica Rusije napravila je novu taktiku pod nazivom „lovačko jato“, koja je namenjena borbi protiv neprijateljskih podmornica i zaštiti ruskih baza, saopštili su izvori lista „Izvestija“ u ruskom Ministarstvu odbrane.

U sastavu novog sistema, koji je napravljen prošle godine, nalazi se nekoliko malih protivpodmorničkih brodova i najnoviji patrolni brod projekta 22160 – „Vasilij Bikov“, a protivpodmornički helikopteri Ka-27 namenjeni su potrazi za podmornicama.

Patrolni brod „Vasilij Bikov“ uključen je u jedinstvenu borbenu konturu baze, što omogućava da u režimu realnog vremena izveštava o koordinatama ciljeva obalskim dalekometnim sistemima PVO S-400 „Trijumf“.

Pored toga, na brodu je postavljen protivavionski raketni kompleks „Gibka“, koji je u stanju da gađa avione, helikoptere i bespilotne lelelice.

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaPatrolni brod Crnomorske flote "Pitljivi"
„Lovačko jato“ - Nova taktika ruske mornarice za zaštitu morskih baza - Sputnik Srbija
Patrolni brod Crnomorske flote "Pitljivi"

Ruska mornarica trenutno ima dva patrolna broda projekta 22160: „Vasilij Bikov“ i „Dmitrij Rogačov“. Oba broda nalaze se u sastavu Crnomorske flote.

Patrolni brodovi projekta 22160 su kreirani po modularnoj šemi, što omogućava da se brzo instalira naoružanje potrebno za obavljanje konkretnog borbenog zadatka. Tako se trenutno aktivno testiraju novi sistemi sa različitom pomoćnom opremom.

Ka-27 je namenjen potrazi za podmornicama, pronalaženju i uništavanju tih plovila. Helikopter, takođe, može da se koristi prilikom sprovođenja tragačko-spasilačkih operacija, evakuacije ranjenih i prevoženja tereta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala