Stiže beloruski elektromobil - ozbiljna konkurencija „Tesli“

© Foto : The Press Service of the President of the Republic of BelarusPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u poseti poligonu za testiranje NAN
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u poseti poligonu za testiranje NAN  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandrar Lukašenko izvršio je inspekciju rada domaće autoindustrije. Tom prilikom mu je bio predstavljen električni automobil.

Beloruskom lideru je predstavljen eksperimentalni model rodstera – elektrčnog automobila-kabrioleta sa dva sedišta. Kako se nadaju kontruktori, on će u budućnosti biti ozbiljna konkurencija „Tesli“.

Prema podacima pres-službe beloruskog lidera, ovaj laki automobil sa širokim manevarskim mogućnostima ima poboljšane dinamičke karakteristike. Kabriolet može da razvije brzinu do 170 kilometara na čas i pređe 270 kilometara.

„Odličan je. Nisam očekivao da će oni napraviti tako nešto za kratko vreme“, rekao je Lukašenko.

Bez obzira na pozitivne ocene Lukašenko smatra da još nije vreme da se govori o ozbiljnim dostignućima svetskog nivoa u sveri automobilizma. Po njegovim rečima, tek je prošla prva faza tokom koje se trebalo videti kako će naučnici ispuniti postavljene zadatke.

„Tokom druge faze će se moći konkretno govoriti o rezultatima rada. Kako bi se ocenio onako kako treba, treba videti da li je to u skladu sa svetskim standardima i kakve su perspektive. Ne pravimo igračku, već robu koja treba da se ponudi tržištu i da se na njoj zaradi“, dodao je šef države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala