Ruska ambasada u SAD osudila antiruske članke nagrađene Pulicerom

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama izjavila je da, dodeljivanjem nagrade za antiruske članke, organizacioni odbor Pulicerove nagrade preuzima veliku odgovornost izdvajajući antiruske materijale čije su tvrdnje više puta osporavane.

„Organizacioni odbor (Pulicerove) nagrade preuzima veliku odgovornost izdvajajući na ovaj način antiruske materijale sa tvrdnjama koje su više puta demantovali ne samo ruski zvaničnici, već i sam život. Ako u tome i postoji, kako se tvrdi, ‘veliki rizik’, onda on postoji samo za reputaciju“, navodi se u saopštenju ambasade objavljenom na Fejsbuku.

Ruska diplomatska misija istakla je da ovu seriju novinskih članaka doživljava kao „divnu zbirku čistih rusofobičnih izmišljotina koje se mogu proučavati kao uputstvo za pravljenje lažnih činjenica“.

Ranije je objavljeno da je list „Njujork tajms“ dobio nagradu u kategoriji „Međunarodna žurnalistika“, kako se navodi na sajtu nagrade, za „pisanje, uz veliki rizik, niza fascinantnih priča koje otkrivaju predatorske postupke režima Vladimira Putina“.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala