Izraelska vojska: Iranci napuštaju Siriju

© AP Photo / Sepahnews Revolucionarna garda Irana ispaljuje rakete iz grada Kermanšah na zapadu zemlje na položaje DAEŠ-a u Siriji
Revolucionarna garda Irana ispaljuje rakete iz grada Kermanšah na zapadu zemlje na položaje DAEŠ-a u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranci napuštaju svoje vojne baze u Siriji — prvi put od kada se Iran umešao u rat u toj državi, pišu izraelski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore u svojoj vojsci.
„Sirija plaća visoku cenu za iransko prisustvo na svojoj teritoriji, iako to nije njen rat. Iran je od dragocene inkvizicije postao teret. Izrael će nastaviti da vrši pritisak na Iran sve dok on zauvek ne napusti Siriju“, citira list „Ivet“ neimenovanog izvora.

Brifing predstavnika vojske održan je nakon petog vazdušnog napada ovog meseca na Siriju, za koji je Damask optužio Izrael. Izraelska vojska se uzdržala od komentara ovim povodom.

Sinoć su izvedena dva napada na Siriju — u području Alepa i Dejr el Zora. Prema podacima sirijske državne agencije SANA, meta napada su bila vojna skladišta jugoistočno od Alepa. O drugom napadu zvanični mediji nisu javili. Međutim, prema nekim informacijama, navodno je u napadu na Dejer el Zor poginuo veliki broj boraca iz Iraka i Irana koji ratuju na strani Damaska.

„Za Iran, Sirija je avantura, udaljena 1.000 milja od kuće, dok je za nas život. Mi smo mnogo odlučniji. Nećemo se predati, niti ćemo dozvoliti da se formira frontalna iranska baza u Siriji“, izjavio je ministar odbrane Izraela Naftali Benet.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala