Američka vojska planira kupovinu oružja od zemalja bivšeg SSSR-a

© AP Photo / Mindaugas KulbisAmerički tenkista
Američki tenkista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nameravaju da kupe sisteme naoružanja koje proizvode ili koriste zemlje bivšeg SSSR-a ili Istočnog bloka, prenosi TV „RT”, pozivajući se na zahtev Vojne uprave SAD za rad sa izvođačima u Rok Ajlendu.

U skladu s dokumentom, u čiji je sadržaj imala uvid ova televizija, nabavka specijalne municije i sistema naoružanja (SAWS) neophodna je američkom Ministarstvu odbrane, kao i ostalim američkim službama i stranim saveznicima „u cilju testiranja i obuke, kao i borbene primene“.

U okviru ove nabavke, termini SAWS i „municija, koja ne odgovara standardima NATO-a“, pre svega se odnose na municiju i oružje koje proizvode i koriste zemlje bivšeg SSSR-a ili Istočnog bloka.

Kako se navodi u dokumentu, Vojna uprava SAD za rad sa izvođačima planira da sa nekoliko dobavljača zaključi petogodišnji ugovor sa neodređenim rokom isporuke za kupovinu i isporuku municije i sistema naoružanja na lokacije kako u kontinentalnom delu SAD, tako i šire.

Podsetimo, ranije je Pentagon objavio zahtev za kupovinu municije za oružje koje ne koristi NATO, uključujući za automate „Kalašnjikov“, pištolje „Tokarev“ i „Makarov“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala