Vučić se sastao sa strankama koje su najavile učešće na izborima

© Tanjug / ZORAN ZESTICVučić na sastanku sa predstavnicima stranaka
Vučić na sastanku sa predstavnicima stranaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas po podne sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima, a tema sastanka biće pitanje nastavka izbornih radnji i održavanja izbora.

Sastanku u Palati Srbija prisustvuju predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Na sastanak su stigli lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednik DSS Miloš Jovanović, član Predsedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

U Palati Srbija su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Prisutni su i Marko Đurišić iz organizacije „Srbija 21“, Bojan Kostreš iz LSV, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapcih, Milan Stamatović iz „Zdrave Srbije“, predsednik i potpredsednik SVM Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta „1 od 5 miliona“.

Nakon sastanka su planirane izjave za medije.

U Palati je inače posle dužeg vremena prisutan veliki broj medijskih ekipa.

Izbori 14. ili 21. juna

Predsednik Vučić je sinoć rekao da bi izbori mogli da budu 14. ili 21. juna i potvrdio da će danas o svemu u vezi sa izborima razgovarati sa predstavnicima opozicije.

„Od njih zavisi, spreman sam da idem i na 14. jun“, objasnio je on.

Vučić je kazao da su dva datuma ustavno moguća, a to su 14. ili 21. jun.

On je u subotu rekao da postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora, koji se moraju poštovati.

Opozicija pak, sudeći po onome što su rekli juče za Tanjug, na sastanak dolazi sa nizom dilema i predloga koji se tiču pitanja da li izbori mogu da se održe i pod kojim uslovima.

Njihove procene i predlozi kreću se od zahteva radikala da se izborni proces nastavi čim se ukine vanredno stanje, preko stava Nove stranke da za to treba sačekati da SZO proglasi kraj pandemije, do ideje Ujedinjene demokratske Srbije da se formira Radna grupa od epidemiologa i članova RIK-a koja bi donela uputstvo o održavanju izbora.

Izbori su, inače, raspisani 4. marta za 26. april, a prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, kada su se saglasili da se izbori prekidaju i da više ne teku izborne radnje, do daljeg.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala