Grmi u Moskvi: Desetine helikoptera i aviona vežba za Paradu /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLovci Su-27 aerobatske grupe „Ruski vitezovi“ i MiG-29 grupe „Striži“ na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016.
Lovci Su-27 aerobatske grupe „Ruski vitezovi“ i MiG-29 grupe „Striži“ na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska avijacija se sprema za vazdušnu paradu, povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. Iznad Moskve danas lete desetine aviona i helikoptera, koji uvežbavaju program.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je najavio da će na Dan pobede 9. maja u Moskvi biti održana parada aviona i helikoptera.

Svečanosti povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, uz veliku paradu i marš „Besmrtnog puta“ biti održane kada prođe epidemija virusa korone. Zvaničan program je odložen usled rizika da se proširi virusa korona.

Podsećamo, Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još: 

Avijacija pobede: 10 sovjetskih aviona koji su srušili Hitlera /foto/ 

Crvenoarmejci su se, kao oluja, obrušili na Berlin

Pad Beča otvorio je crvenoarmejcima vrata Berlina

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala