„Specijalne jedinice“ sveštenika obilaze obolele od korone po Rusiji

© AFP 2023 / ALEXANDER KHUDOTEPLYRuska pravoslavna crkva
Ruska pravoslavna crkva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska pravoslavna crkva odredila je grupu od 21 sveštenika za „specijalne namene“ koji su spremni da posećuju obolele od kovida 19 po Rusiji, izjavio je episkop orehovo-zujevski Pantelejmon.

Prema njegovim rečima, za sada nije rešeno pitanje njihovog odlaska u medicinske ustanove. Sveštenici su, kako on kaže, spremni da poštuju sve zahteve sanitarne bezbednosti i da nose specijalnu odeću, kao i maske, koje su već kupili.

Pored toga, uz blagoslov patrijarha Moskovskog i cele Rusije Kirila utvrđene su specijalne instrukcije za posećivanje pacijenata obolelih od virusa korona, koja uzimaju u obzir „sve zahteve sanitarnog i epidemiološkog režima“.

Episkop Pantelejmon je takođe istakao da je važno da ljudi žele da se pričeste pre odlaska u bolnicu. Iz tog razloga oni ponekad ne zovu odmah hitnu pomoć.

On je rekao da je za pravoslavne hrišćane vera glavna životna vrednost. Vera je, prvenstveno, potrebna „teško obolelima, onima koji se nalaze na reanimaciji i koji shvataju da je za njih u najbližoj budućnosti moguć svaki ishod“.

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji je zabeleženo 145.268 slučajeva zaraze virusom korona, od čega je preminulo 1.356 osoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala