Rusi posle korone: Putovaće se širom zemlje umesto u inostranstvo, a kraljica odmora biće – dača

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaDača u Podmoskovlju
Dača u Podmoskovlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Masovni turizam posle pandemije virusa korona pretrpeće velike promene, a što se tiče Rusa oni će imati priliku da umesto svetskih metropola bolje upoznaju sopstvenu zemlju ili da se vrate odmorima na dačama.

Mnoge zemlje sveta, uključujući i EU, uvešće brojna ograničenja i posle pandemije, pre svega kada su u pitanju granice, aviosaobraćaj, rad restorana, kafića, hotela..
O svojoj „otvorenosti“ najviše će ogovoriti one zemlje čiji BDP direktno zavisi od letnjeg turizma – Egipat, Turska, Grčka, Italija.

Tako, na primer, u Egiptu turizam čini 15 odsto BDP i zbog aktuelne krize i preduzetih mera procenjuje se da zemlja mesečno gubi minimum milijardu dolara.

Upravo iz tih razloga egipatski hoteli će već od 3. maja početi da primaju turiste iz zemlje, naravno, uz brojne uslove.

Evropska unija će početi da prima turiste onda kada na teritoriji cele Unije pandemija uđe u mirnu fazu. Tako su, na primer, u Nemačkoj ograničenja koja se tiču dolaska stranih turista produžena do sredine juna, piše „Nezavisimaja gazeta“.

U hotelima će biti ukinuta opcija švedskog stola kao i masovna okupljanja. Ležaljke na plažama će možda biti odvojene zaštitnim ogradama, dok će bazeni, sudeći po svemu ostati zatvoreni.

Turisti će u hotelima biti u obavezi da urade analizu krvi.

Aerodromi su posebna priča. Nije isključeno da će biti uvedeni i imunološki pasoši, pa čak i u Rusiji.

Zbog svega toga bi krstarenja, putovanja avionom, skijanje i slične aktivnosti mogle da izgube čar.

Pretpostavka je da će jedan od vidova turizma posle pandemije postati on-lajn ekskurzije.

Kako stvari stoje, turisti će ubuduće odmor uglavnom provoditi u sopstvenoj zemlji, a putovanja u inostranstvo biće dostupna onima koji budu mogli da pokriju dodatne troškove – privatni prevoz, privatnog vodiča i slično.

U takvim uslovima putovanja po tako velikoj zemlji kao što je Rusija mogu da osiguraju zanimljiv provod čitav niz godina.

Preporod će doživeti i odmor na dači. Prema najnovijim podacima, potražnja za dačama je tri puta premašila ponudu, a cene iznajmljivanja već su skočile za 20-50 odsto.

Posebno su na ceni dače u okolini Moskve i regionima gde se nalaze turistički centri, ali i na Volgi, u Kareliji i drugim oblastima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala