Otkazana sva putovanja do 31. maja

CC0 / piksabej / Pasoš
Pasoš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (JUTA) poslala je preporuku svim agencijama-članicama da se putovanja otkažu do 31. maja.

Predstavnici turističkih agencija, podsetimo, ranije su odlučili da se usklade sa merama vanrednog stanja u Srbiji i da otkažu zakazana putovanja do 15. maja. Međutim, sada je ta odluka produžena do kraja meseca.

Kako se saznaje, razlog za ovu odluku je činjenica da trenutno ne postoji način za realizaciju putovanja.

„Jednostavno ne vidimo način da se realizuju putovanja. Čak i ako se otvori avio-saobraćaj, ako ostane pravilo karantina, neće biti turističkih putovanja“, rekao je direktor Jute.

Prema njegovim rečima, pitanje je da li će moći da se zakazuju putovanja i do 15. juna.

Podsetimo, Vlada je donela uredbu koja predviđa da vrednosni vaučer za ceo iznos aranžmana bude osiguran polisom osiguravajuće kuće, bez obzira da li je isplaćen do kraja, ako je plaćanje ugovoreno na mesečne rate.

Do sada je rezervisano 240.000 turističkih aranžmana. Od tog broja 10.000 se odnosi na Italiju, kojoj je uplaćeno tri miliona evra.

Ukupna vrednost svih rezervisanih aranžmana je oko 150 miliona evra. Najveći deo od toga se odnosi na Grčku, Tursku i Egipat, a manji na Španiju, Italiju, Crnu Goru i Bugarsku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala