Migranti ponudili pomoć Srbiji

© Sputnik / Brankica RisticMigranti dolaze u Srbiju
Migranti dolaze u Srbiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Migranti i izbeglice koji se trenutno nalaze u Srbiji uputili su pismo Vladi Srbije u kojem su ponudli pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Naglasili su da se svi zajedno nalazimo pred istim problemom, a da među njima ima bolničara, ali i radnika koji bi mogli da rade na dezinfekciji ulica.

Kako je saopštio EU info-centar, u prihvatnim centrima u Bujanovcu i Adaševcima i u azilskom centru u Krnjači, čije funkcionisanje pomaže Evropska unija, migranti šiju zaštitne maske koje mogu da se iskuvavaju i da se iznova koriste, za radnike javnih službi Srbije, prenosi B 92.

 

Migranti su u pismu poručili da virus ne pravi razliku između građana i izbeglica, i da svi stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa.

U saopštenju se podseća da su prihvatni centri u kojima su smešteni migranti opremljeni i funkcionišu zahvaljujući pomoći Evropske unije koja je od 2015. godine, donirala više od 117 miliona evra državnim institucijama, lokalnim samoupravama, međunarodnim organizacijama i organizacijama civilnog društva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala