Đilas: Moja deca su se tresla od straha jer se sa ozvučenja čulo „Đilase lopove“

© Tanjug / TANJA VALICDragan Đilas
Dragan Đilas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je na svom Tviter nalogu video-poruku u kojoj je, vidno uznemiren, rekao da su njegova deca uplašena, da su plakala i tresla se od straha, jer je u blizini njihovog doma sinoć preko ozvučenja puštano "Đilase lopove". Ovim povodom oglasili su se Savez za Srbiju i Srpska napredna stranka.

"Večeras su sa ove zgrade sa ozvučenja pustili 'Đilase, lopove', što su slušala moja deca ovde na 30 metara gde žive", rekao je Đilas, koji je video-poruku snimio, kako kaže, na uglu patrijarha Varnave i Braničevske, u blizini zgrade u kojoj žive njegova deca.

Đilas je za to optužio Aleksandra Vučića, kome se obratio direktno, rečima da je poslao "svoje debile" da puštaju te "njegove laži" i dodao:

"Odgovaraćeš za ovo kad tad, ja ti garantujem, kad tad", rekao je Đilas.

Ovim povodom oglasio se Savez za Srbiju, koji je u saopštenju naveo da SzS pruža ljudsku i svaku drugu podršku porodici Dragana Đilasa.

SzS "poziva čitavu demokratsku i građansku javnost" u Srbiji da stane u odbranu osnovnog ljudskog prava na život i elementarnu sigurnost i porodice Đilas i svih drugih ljudi.

"Reči osude za one koji su organizovali i učestvovali u večerašnjem zlostavljanju dece i porodice Dragana Đilasa nije moguće pronaći, ali u zakonima ove zemlje postoje adekvatne kazne za ono što rade svih ovih dana. Ali sudove, kao i Skupštinu i Vladu je preuzeo Aleksandar Vučić", navodi SzS.

Demokratska opozicija i građani ove zemlje imaju obavezu da, kako ističu, u najkraćem mogućem roku stvore uslove u kojim će te kazne biti izrečene na sudu.

Potom se saopštenjem oglasio i Gradski odbor Srpske napredne stranke, navodeći da je "Sramno to što Dragan Đilas pokušava da izazove sukobe, nasilje na ulicama i podele koje bi dovele do fizičkih obračuna među građanima.

SNS ističe da Đilasovu decu niko nikada nije pominjao "za razliku od dece Aleksandra Vučića, koja su sve vreme bila sredstvo političke borbe".

Jedina politika, kako dodaje SNS, svih iz SzS jesu pretnje svakome ko ne misli kao oni.

"Aleksandar Vučić se nije bavio nikakvom kampanjom, niti politikom, već isključivo borbom za živote građana Srbije. Nažalost, tako nešto za Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Sergeja Trifunovića i ostale iz SzS ne može da se kaže, jer su upravo oni sve vreme pandemije vodili političku kampanju protiv Aleksandra Vučića, njegove dece i porodice", zaključuje SNS Beograda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala