Slucki: Pisanje medija da je Kina krila podatke o koroni – antikineska kampanja

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaLeonid Slucki
Leonid Slucki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Odbora Dume za međunarodna pitanja Leonid Slucki smatra da je pisanje medija o tome da je Kina namerno uništavala i krila podatke o virusu korona, pozivajući se pri tome na zapadne obaveštajne službe -deo politizovane antikineske kampanje.

Australijski „Dejli telegraf“ poziva se na dokument koji su sačinile obaveštajne službe pet zemalja – SAD, Australije, Novog Zelanda, Kanade i Velike Britanije, poznatije kao klub „pet očiju“.

U dokumentu se tvrdi da je Kina, „izlažući druge zemlje opasnosti“, krila informacije o virusu korona, sileći lekare koji su delili informacije o virusu ili da ćute ili da „nestanu“.

Takođe se tvrdi da je zvanični Peking uništavao dokaze o postojanju virusa u laboratorijama i odbijao da stavi na raspolaganje biomaterijal naučnicima koji su radili na vakcini.

„Objavljivanje istraživanja ‘pet očiju’ o tome da je Kina krila podatke o virusu korona je deo politizovane antikineske kampanje, koja je pokrenuta na Zapadu. Kina je otvoreno sarađivala i nastavlja da sarađuje sa celom međunarodnom zajednicom, stavljajući na raspolaganje ne samo podatke, nego i medicinsku pomoć“, rekao je Slucki novinarima.

Kina, kako je rekao, nije saučesnik, ona je prva stradala od virusa korona a sve tvrdnje da je infekcija nastala u laboratoriji nisu ništa drugo do nagađanja.

„Napadi na Peking imaju za cilj da se zbaci odgovornost zapadnih zemalja za probleme u zdravstvenim sistemima, posebno u SAD. Potraga za spoljnim neprijateljem kao manevar je ciničan, ali na žalost, i tradicionalan manir za Vašington i njegove satelite“, istakao je Slucki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala