Ruski stručnjaci drugi put dezinfikovali Institut za onkologiju u Beogradu

© Ministarstvo odbrane SrbijeRuski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji
Ruski vojni stručnjaci krenuli u borbu protiv korona virusa u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vojne snage radijacijske, hemijske i biološke zaštite dezinfikovale su tokom prethodnog dana Institut za onkologiju i radiologiju u Beogradu, kao i dodatnih 20 objekata u srpskoj prestonici, Prokuplju i opštini Blace, prenosi televizija „Zvezda“.

Institut za onkologiju i radiologiju u normalnom režimu rada svakodnevno prima više od 2.000 pacijenata obolelih od karcinoma. Skoro 700 pacijenata prima zračnu terapiju u osam laboratorija. Zbog pandemije virusa korona broj pacijenata se smanjio, ali Institut ne sme da prekine s radom, jer od njega zavise životi ljudi.

Televizija „Zvezda“ prenosi da su ruski hemičari po drugi put dezinfikovali ovu ustanovu zbog njenog velikog značaja.

„Nismo obustavljali rad, morali smo da primamo pacijente koji boluju od karcinoma.Ruski vojnici su mnogo pomogli. Bez njih i njihovog rada situacija sa virusom korona u institutu bila bi mnogo gora“, izjavila je dr Danica Grujičić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Pored dezinfekcije objekata u srpskim gradovima, dva lekarska tima su učestvovala u lečenju pacijenata zaraženih virusom korona u Nišu. Ruski vojni lekari su procenili epidemiološku situaciju i dali preporuke u Alibunaru, Trsteniku, Tučinu i Ivanjici.

Ruski stručnjaci su pre dva dana dezinfikovali i gradsku bolnicu u Valjevu, gde je teška situacija zbog širenja virusa korona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala