Peskov: Na Dan pobede ću obavezno popiti čašicu votke i otpevati pesmu /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da će na Dan pobede 9. maja obavezno popiti čašicu votke i otpevati pesmu „Dan pobede“, autora Davida Tuhmanova.

U emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“ na TV kanalu „Rusija 24“ Peskov je istakao da će ipak 9. maja preko dana morati da radi, dok će uveče obeležiti 75. godišnjicu Pobede u Drugom svetskom ratu.

„Devetog maja ću obavezno popiti čašicu votke, kako drugačije. I 'Dan pobede' ću otpevati, naravno“, rekao je Peskov novinaru.

A post shared by Pavel Zarubin (@zarubinreporter) on

Ranije je Peskov saopštio da se očekuje da predsednik Vladimir Putin 9. maja položi cveće kod Večne vatre i da se potom sa tog mesta obrati građanima Rusije.

Putin je 16. aprila, posle sastanka sa članovima Saveta za bezbednost Rusije odlučio da parada, koja se tradicionalno održava na Crvenom trgu, bude odložena zbog krize izazvane virusom korona. To se odnosi i na manifestaciju „Besmrtni puk“.

I parada i šetnja „Besmrtnog puka“ biće, kako je rekao Putin, održani ove godine, kada prođe opasnost od pandemije. Na Dan pobede ipak će biti održana parada aviona.

Svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta75 godina od Velike pobede, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala