Ruski ambasador: Odluka ukrajinskog predstavnika da ne bude danas u Berlinu - njemu na savesti

© Sputnik / Evgeniй Haldeй / Uđi u bazu fotografijaVojni radovi najpoznatijeg vojnog fotografa SSSR-a Evgenija Haldeja
Vojni radovi najpoznatijeg vojnog fotografa SSSR-a Evgenija Haldeja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka ukrajinskog ambasadora da ne prisustvuje ceremoniji posvećenoj obeležavanju 75. godišnjice kapitulacije snaga Vermahta u Berlinu treba da ostane „njemu na savesti“, izjavio je ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev.

Ambasadori Rusije i Belorusije u Nemačkoj Sergej Nečajev i Denis Sidorenko, na poziv gradonačelnika Berlina Mihaela Milera, učestvovali su u ceremoniji posvećenoj obeležavanju 75. godišnjice kapitulacije snaga Vermahta u Berlinu. Ambasador Ukrajine odbio je da prisustvuje događaju.

Prema navodima nemačkog lista „Tagšpigl“ ukrajinski ambasador  je odbio da učestvuje u ceremoniji i oda počast poginulim ukrajinskim vojnicima Crvene armije, jer je smatrao neprihvatljivim da prisustvuje događaju zajedno sa predstavnicima Rusije.

Nečajev je dodao da ne vidi razloge za spekulacije kada se radi o sećanju na poginule.

„Mi ne pravimo podele po nacionalnim linijama ni kada je reč o našoj zajedničkoj pobedi, ni o bratskim grobnicama – i Rusi i Ukrajinci i Belorusi, svi koji su se borili u jednoj armiji jedne države doprineli su pobedi nad nacizmom i oslobodili Evropu, pobedili u Velikom otadžbinskom ratu“, rekao je ruski ambasador.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala