Ovako izgleda dezinfekcija 1.000 kvadrata ruske nuklearne krstarice „Petar Veliki“ /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaKrstarica "Petar Veliki"
Krstarica Petar Veliki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posada admiralskog broda Severne flote Rusije, teške ruske nuklearne krstarice „Petar Veliki“, sprovela je obuku dezinfekcije i specijalnog čišćenja broda u cilju sprečavanja širenja virusa korona među vojnicima, prenosi ruska televizija „Zvezda“.

Tokom obuke, grupa za specijalnu obradu Službe za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu krstarice, izvršila je posebno čišćenje površine paluba, nadgradnje broda, oružja i tehničkih sredstava dezinfekcionim rastvorom i parom, koristeći stacionarni sistem za zimsko specijalno čišćenje (čišćenje na niskim temperaturama).

Čišćenje krstarice obavljeno je u cilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona i prevencije od infektivnih bolesti vojnika, kao i radi održavanja visokog nivoa stručne spremnosti stručnjaka za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu.

Tokom obuke, posada je radila u zaštitnim kombinezonima i s gas maskama, prethodno ispoštovavši propis o oblačenju zaštitne odeće i dovođenju sistema za specijalno čišćenje u stanje ratne pripravnosti.

Prilikom obuke, dezinfikovano je više od 1.000 kvadratnih metara površine. Trenutno je na brodovima Severne flote, koji se nalaze u bazama, uveden strogi sanitarni i antiepidemiološki režim. Ekipa dežurne službe i straža obavljaju svoje dužnosti koristeći medicinske maske.

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaRaketna krstarica "Petar veliki"
Ovako izgleda dezinfekcija 1.000 kvadrata ruske nuklearne krstarice „Petar Veliki“ /video/  - Sputnik Srbija
Raketna krstarica "Petar veliki"

Mornari i starešine, posebno oni, koji se nalaze u vojnoj službi kao regruti, četiri puta dnevno prolaze medicinske preglede uz obavezno merenje temperature.

Podsetimo, teška nuklearna raketna krstarica „Petar Veliki“ stavljena je u službu 1998. godine. Ruski vojni eksperti navode da je to najveći na svetu nuklearni udarni ratni brod.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala